Automobil završio na krovu: Saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M-17 kod Konjica

Saobraćajna nesreća u kojoj je jedan automobil završio na krovu dogodila se danas u blizini Konjica na magistralnom putu M-17. Kako nam je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, nesreća se dogodila u 15 sati.

“Vozač je zatražio ljekarsku pomoć. Ustanovljeno je da se radi o lakšim tjelesnim povredama”, rečeno nam je.

Rečeno nam je da se nesreća dogodila u blizini Bradine. Na ovoj dionici uslijed nesreće došlo je do većih saobraćajnih gužvi.

Stanje na cestama 26.04.2024. u 17:59 sati – informacije BIHAMK-a

Izvještaj

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila, posebno na gradskim saobraćajnicama i prilazima gradovima.

Upozoravamo i na moguće odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Na magistralnom putu Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova u mjestu Donja Jablanica od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Gradina. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.