Bahatost bez granica, komentari građana pljušte: Ramo Isak i sinovi sa 5 službenih vozila otišli u posjetu Srebrenici

Federalni ministar policije Ramo Isak ne prestaje šokirati javnost svojim ponašanjem, ali i privatnim fotografijama i snimcima koje skoro pa svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, a na kojima “promoviše” rasipnost i bahatost. Nakon fotografija na kojima sa sinovima pozira u teretani, parkiranja službenog vozila na tramvajskim šinama, videa njegovog leta helikopterom koji je izazvao brojne kritike i buru na društvenim mrežama, ministar je otišao korak dalje i pokazao da može još bahatije.

Na društvenim mrežama je, naime, osvanuo video na kojem Isak u pratnji svoje dvojice sinova ide u posjetu Srebrenici i to ni manje ni više nego sa pet službenih vozila.

Isak i sinovi – Rusmir Isak, koji je direktor KPZ Zenica i Arnel Isak, inače, zastupnik u federalnom parlamentu, tokom jučerašnje posjete memorijalnom centru Srebrenica, išli su službenim vozilima pod rotacijama, što su sve zabilježili kamerom i objavili na TikToku.

Prethodno je iz MUP FBiH poslano saopštenje javnosti u kojem se navodi da je Ramo Isak posjetio memorijalni centar u Srebrenici gdje je sa potpredsjednikom Srpske, Ćamilom Durakovićem “klanjao džuma-namaz”, a prethodno je u Konjević Polju posjetio Fatu Orlović.

Bez obzira na ovo zvanično saopštenje, posjeta Isaka i njegovih sinova Srebrenici može se smatrati poluprivatnom, a ne službenom.

Time ne samo što su zloupotrebili svoj položaj pa su službena vozila koristili u privatne svrhe, već su pokazali i svoju bahatost jer im nije palo na pamet da idu jednim vozilo, već im je trebalo pet.

Isak i sinovi su, inače, često pod lupom javnosti, zbog svog raskalašnog ponašanja.

Prema podacima CIN porodica Isak živi luksuznim životom, a njihova imovina procjenjuje se na više od 18 miliona KM.

Korisnici društvenih mreža nisu propustile priliku “počastiti ih” raznim komentarima.

Jedan od komentara bio je i “Ramo Isak je uspio šokirati i Američku ambasadu”.

Također, jedan od korisnika je napisao:

“Živimo u vrijeme kad je moguće da Ramo Isak bude ministar unutrašnjih poslova FBiH a Nenad Nešić ministar sigurnosti BiH. Zamislimo se i nad ovim”.

“Ramo Isak na narednim izborima dobiva 10 puta više glasova”, jedan je također od komentara.

U nastavku pogledajte video koji je izazvao toliki broj komentara. Snimak s TikToka je izbrisan, ali dostupan je onaj koji je objavila Istraga.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.