Bakir Izetbegović izjavio: “Mladi i zaustavljanje iseljavanja nulti prioritet SDA”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Konjic, gdje je razgovarao sa uspješnim mladim privrednicima i najboljim studentima iz ovog grada.

Razgovarano je o potrebama i interesovanjima mladih, te o mogućnostima unapređenja ambijenta u kojem bi oni mogli u potpunosti realizovati svoje potencijale.

Izetbegović je istaknuo da su mladi, osiguravanje boljih životnih uvjeta za njih, te usporavanje i zaustavljanje iseljavanja nulti prioritet SDA – javlja Faktor.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić predstavio je tokom sastanka ekonomske potencijale Konjica, te konkretne poteze Gradske uprave koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta i bolje uvjete za život mladih.

Sastanku je također prisustvovao federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je prezentovao projekte Vlade FBiH koju omogućavaju snažniji razvoj Konjica i okoline, poput izgradnje infrastrukture, razvoja turističkih potencijala i unapređenja poslovnog ambijenta kroz izmjenu zakonskih propisa i poticaje privrednim subjektima.

Uoči sastanka je delegacija SDA predvođena predsjednikom Izetbegovićem posjetila stadion FK Igman, na kojem su u toku radovi na rekonstrukciji, gdje su prisustvovali treningu omladinskih kategorija ovog kluba.

Izetbegoviću je tokom posjete uručen dres FK Igman kao poklon domaćina.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Centralnom spomen obilježju je Izetbegović odao počast šehidima i poginulim borcima koji su dali živote u odbrani BiH.

Večeras će u Kino sali Konjic biti održana tribina “Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja”, na kojoj će se, između ostalih, obratiti i Izetbegović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.