Bakir Izetbegović kao da je poznati filmski junak: “Dakle, sišao sam u mrak, to liči na filmove Indiana Jonesa, znate. Katakombe.”

Gostujući u programu televizije Hayat, lider SDA Bakir Izetbegović je između ostalog govorio i o svojoj nedavnoj posjeti Rudniku mrkog uglja (RMU) “Kakanj” i utiscima koje je na njega ostavio silazak u jednu od jama ovog rudnika.

Izetbegović se za opis svog silaska u jamu Begići-Bištrani RMU “Kakanj” poslužio aluzijom na lika iz popularne kulture, odnosno američke filmske umjetnosti.

“Za mene je to jedan od najupečatljivijih doživljaja u životu. Dakle, sišao sam u mrak, to liči na filmove Indiana Jonesa, znate. Katakombe”, rekao je Izetbegović, a ovu izjavu je prenio analitički portal Istinomjer čija zasluga pripada i za naslovnu fotografiju u ovom tekstu.

U posjeti RMU “Kakanj” Izetbegović je boravio 10. juna 2022. godine, a tamo se sastao s rudarima, predsjednikom Sindikata radnika rudnika FBiH Sinanom Husićem i direktorom rudnika Seadom Imamovićem.

Politički sporazum iz Brisela je u tom razgovoru za Hayat ocjenio izuzetno dobrim za BiH.

– Sasvim dobro bih ocijenio sporazum. Veliki broj lidera parlamentarnih stranaka se odazvao, što je vrlo važno. Zatim sam naslov koji ide ka funkcionalnosti i jačanju institucija BiH, podršci Althea misije EUFOR-a, jačanje izbornog procesa, koordinacija odnosa sa EU i međunarodnom sigurnosnom politikom…

Sve je to prihvaćeno. Jedna priča je važila za domaću javnost, a druga se iznosila pred liderima EU. Dodik je tako dao žmigavac i prihvatio sve protiv svoje destruktivne politike. Na sve sam odgovorio pred Charlesom Michelom, mora se znati ko je štetan faktor.

Prihvaćen je moj zahtjev koji se suprotstavlja HDZ-ovom insistiranju na izmjenama Izbornog zakona BiH – kazao je Izetbegović.

Pogledajte njegovu izjavu o Indiana Jonesu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.