Bakir Izetbegović “priznao” da gleda Centralni dnevnik na Face TV: “Nemojte kao kod Hadžifejzovića imena, je li”

Bakir Izetbegović, predsjednik opozicione SDA, gostovao je na Federalnoj televiziji, a spomenuo je i Senada Hadžifejzovića.

Izetbegović se osvrnuo na nadolazeći Kongres SDA. Na pitanje da li bi u stranci trebalo mijenjati određene stvari, Izetbegović je ponovno odgovorio sportskim žargonom.

“To je kao da pitate pobjednika, šampiona koji ostavi na pola puta ostale, da li treba nešto promijeniti. Mi smo pobijedili u posljednja tri ciklusa.

Naravno da, kao i uvijek treba nešto mijenjati, odnosno podmlađivati stranku. Trebamo se pojačati na kantonalnom nivou. Stranci su ti koji nisu uredu.

Dok teku postizborni procesi, usred tog procesa, visoki predstavnik mijenja Ustav i to na jedan dan, da to pogodi SDA. To radi u dogovoru s Plenkovićem i sa poslušničkim dijelom probosanske ekipe.

U takvim okolnostima, naravno da gubite. To rade zato što mi nećemo da slušamo. Nećemo biti poslušnici na štetu države”, ističe Izetbegović.

S obzirom na to da je dugogodišnji član stranke Šemsudin Mehmedović najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke, Izetbegović se osvrnuo na njegov politički kapacitet.

“Ne treba nikoga potcjenjivati. Tokom 2015. godine, tražio sam da se izmjeni statut da bi on mogao izaći kao protivkandidat. Neka pokuša. On pokušava da preuzme stranku i to je njegovo pravo.

Međutim, ima onih koji bi da podijele stranku”, rekao je Izetbegović.

Pored ponavljanja brojnih mantri u koje je ubijedio sam sebe, Izetbegović je otkrio da gleda Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića u kojem je posljednji put gostovao 21. januara 2017. godine.

“Kad je bila u pitanju ova migrantska kriza, oni su došli do mene… – rekao je Izetbegović a voditeljica Dnevnika D Nikolina Veljović ga je prekinula pitanjem:

“Ko oni, gospodine Izetbegović?

“Pa nemojte da prozivam imena, nemojte kao kod Hadžifejzovića, imena, je li – rekao je Izetbegović oponašajući Hadžifejzovića.

Inače, prema tvrdnjama s Face televizije, Izetbegović je više puta pozivan u Centralni dnevnik, međutim više od šest godina se nije odazvao pozivu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.