Bakir Izetbegović tako kaže: “Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore, to je činjenica da građani dobiju priliku da se uvjere koliko ovi drugi ne znaju”

U Domu kulture u Kladnju održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović koji je pozvao sve prisutne da u periodu do Općih izbora ulože dodatni napor kako bi animirali građane da iskoriste svoje biračko pravo i podrže SDA.

“Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore, to je činjenica da građani dobiju priliku da se uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja”, kazao je Izetbegović, saopćila je SDA.

Istaknuo je Izetbegović da su građani Tuzlanskog kantona mogli uvidjeti razliku između vlade koju predvodi SDA i vlade koju predvode druge stranke, ali da isto poređenje mogu napraviti i ostali građani u onim sredinama u kojima SDA nije dio vlasti.

“Pitajte svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA.

Pitajte ih da li znaju koliko su i zbog čega zaduživani, ko i kako će vraćati taj dug i kako je utrošen njihov novac”, kazao je Izetbegović.

Naglasio je Izetbegović da je neophodno upozoriti građane na specijalni rat koji se vodi protiv države BiH, Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih patriota, te da će u budućnosti biti potrebno braniti sve ono što je odbranjeno i postignuto u najtežim vremenima.

“Upozorite ih da u ovakvom svijetu, u kojem ratovi postaju način ostvarivanja ciljeva, ne smijemo biti slabi jer slabost privlači nasilnike”, poručio je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na rezultate rada Vlade FBiH u protekla dva mandata, koji se ogledaju u napretku ključnih ekonomskih parametara, ali i na ulogu SDA u odbijanju svih nasrtaja na državu BiH, njenu imovinu i nadležnosti.

“Sa sedam apelacija Ustavnom sudu BiH su nadležnosti države BiH i njena imovina spašeni, a autor svih sedam apelacija je Pravni tim SDA.

Niko drugi – kazao je Izetbegović.SDA, dodao je, poštuje sve ono što čini BiH, od bosanskih kraljeva, osmanskog i austrougarskog naslijeđa, Titovih partizana i Alijinih zlatnih ljiljana, te džamije, crkve i sinagoge i sve ono što je identitet građana BiH.

Tražite podršku za Stranku koja ima jasnu ideologiju, precizan program i viziju, neupitne reference i stručne, dokazane i sposobne kadrove koji su u stanju odgovoriti svakom zadatku”, poručio je Izetbegović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.