Bakir Izetbegović tako kaže: “Zvao me Milorad Dodik. Dakle, samo on, ja i Dragan Čović. Odbio sam ga jer bi on to pretvorio u pregovore…”

Održana je svečanost povodom 31. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad Sarajevo.

U jednom dijelu svog govora posebno se osvrnuo na odnos s Miloradom Dodikom, te otkrio šta od njih očekuje.

Izetbegović je izjavio da ga je ovih dana Dodik zvao na sastanak, te da ga je odbio.

-Zvao me ovih dana da razgovaramo, da sjednemo i razgovaramo i ja sam to odbio. Dakle, samo on, ja i Čović. Odbio sam ga zato što bi on to pretvorio u pregovore, o povratku na izvorni Dejton, o razbijanju Oružanih snaga. O tim stvarima nećemo pregovarati, jer je to ispregovarano. To je napravljeno – izričit je bio lider SDA.

Još jednom je naglasio da Dodik ima problem s OHR-om.

-OHR je konačno nametnuo taj civilizacijski zakon, neka s njima pregovara, šta imam sa mnom pregovarati. Dakle, o bazičnim temeljnim stvarima se ne pregovara. Ako ima neki prijedlog kako da prevaziđemo ovo što je zakuhao, nega ga javno izloži – poručio je Izetbegović.

Podsjetio je da je SDA na proteklim Lokalnim izborima osvojila gotovo 300.000 glasova, što je, kako je kazao, mnogo više u odnosu na ostale stranke. Kada su u pitanju rezultati u Kantonu Sarajevo, kazao je da su oni posljedica udruživanja više stranaka protiv SDA.

„Oni će se raspasti. Oni će se sad međusobno jesti i razilaziti. Bit će šestorke, četvorke, trojke, dvojke i na kraju bit će kec“, poručio je predsjednik SDA.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.