Bakir Izetbegović u Potočarima uputio poziv Valentinu Inzku: “Još 20 dana je sa nama, neka zabrani negiranje genocida”

Lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je danas u Potočarima Valentin Inzka na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida.

– To negiranje, i ta jedna kapriciozna, inat i besmislena politika srbijanskog i režima u RS-u je učinila da se svijet jače pokrene, vidimo jasnu reakciju u regionu i diljem svijeta. Na kraju će ona ostati usamljena – rekao je Izetbegović.

Dodao je da, nažalost, ne vidimo kod srbijanskog i srpskog rukovodstva u Bosni i Hercegovini spremnost da se prestane s tim.

– Tako da pozivam još jednom gospodina Inzka, još 20 dana je tu sa nama, neka ode podignutog čela iz ove zemlje. Niko mu neće prigovoriti ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida i o slavljenju ratnih zločinaca – kazao je Izetbegović.

Ističe da poruka da su Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i ostali, odlikovani jeste poruka mladoj generaciji koja može samo značiti da stvari treba ponoviti.

– Očekujem od gospodina Inzka da pomogne BiH, žrtvama i dijelu srpskog naroda koji se ne slaže s ovakvim politikama – zaključio je Izetbegović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.