Bakir Izetbegović uprkos hapšenju “Osmice” hoda po BiH tvrdi da je veliki broj zaposlenih i rastuća privreda u Konjicu

Bakir Izetbegović se sve više pretvara u političkog “Caspera”.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Općinski odbor SDA Konjic gdje je razgovarao s rukovodstvom te općinske organizacije te upriličio sastanke s privrednicima općine Konjic i vjerskim predstavnicima.

Delegacija SDA tokom posjete Konjicu položila je i cvijeće na spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

Kako je nakon sastanaka Izetbegović kazao novinarima, Konjic je grad s velikim brojem zaposlenih osoba, razvijenom i rastućom privredom, a posebno je važna činjenica da tokom pandemije koronavirusa u ovom gradu nijedna osoba nije ostala bez posla dok se sada broj uposlenih povećava.

– Konjic će u budućnosti sve više biti povezan sa Sarajevom, kroz Prenj s Mostarem i Jadranskom obalom te će se šanse ovog grada za razvoj još više povećavati – dodao je Izetbegović.

Pohvalio je rad načelnika Općine Osmana Ćatića koji pomaže rad privrednika, a Izetbegović ističe da je na sastanku s privrednicima dogovoreno da će biti organiziran sastanak federalnog premijera Fadila Novalića i predstavnika Razvojne banke FBiH kojem će prisustvovati i načelnik te općine.

Na tom susretu trebale bi se utvrditi jasne potrebe privrednika u Konjicu, a osim toga, kaže Izetbegović, u Konjicu će biti razvijen pilot projekt koji bi mogao biti primijenjen i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, usmjeren na razvoj kadrova za potrebe privrede.

U Konjicu je danas upriličena i tribina SDA na kojoj su prisustvovali članovi općinske organizacije SDA, mjesnih odbora, direktori, ministri, zastupnici i vijećnici kako bi se razgovaralo o tome kako se vidi buduća politika stranke u toj lokalnoj zajednici – prenijela je Fena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.