in , ,

Bakir Izetbegović uputio poruku ekipi filma “Quo Vadis, Aida”

Izetbegović je još dodao da film predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici

U jeku mnogobrojnih reakcija nakon sinoćnje dodjele filmske nagrade Oscar, oglasio se i Bakir Izetbegović koji je kazao da je film “Quo vadis, Aida?” – ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti.

Izetbegović je još dodao da film predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici.

“Quo vadis, Aida?“ je ostvarenje koje nadilazi okvire i domete filmske umjetnosti, te predstavlja svjedočanstvo o genocidu u Srebrenici koje će, uz sudske presude, ostati kao historijski i umjetnički zapis koji može pomoći da se takav zločin više nigdje ne ponovi”, rekao je Izetbegović.

Poručuje da je veliki uspjeh ulazak u najuži krug za izbor.

“Sama činjenica da se film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida?“ našao u užoj konkurenciji za najprestižniju filmsku nagradu Oscar ogroman je uspjeh za ekipu koja je učestvovala u njegovom stvaranju, ali i bosanskohercegovačku kinematografiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu”.

“Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma „Quo vadis, Aida?“ upućujem najiskrenije čestitke na ostvarenom uspjehu. Nesumnjivo je da su svojim ostvarenjem obilježili bosanskohercegovačku kinematografiju, ali i da su trajno ovjekovječili istinu o genocidu u Srebrenici i učinili je dostupnom cijelom svijetu. Ta činjenica važnija je od svake filmske nagrade i priznanja”, zaključio je lider SDA.

Branislav Borenović jako ljut: “FBiH se zadužila po stopi od 0,85%, Srbija 1,1%, a RS 5,02%!!!”

Potresna ispovijest Amidžića: Mama me poslije očeve smrti zaklela na ovo, kad je Madžgalj umro bacio sam gitaru u vodu!