in , ,

Bakir Izetbegović zatekao javnost kontroverznom izjavom: “Kad nekoj ekipi ne ide dobro, onda uzmu nekog crnog košarkaša”

Dugogodišnji kadar SDA Semir Efendić obavijestio je javnost da napušta Stranku demokratske akcije. Reagovali su mnogi zvaničnici i politički lideri, a posljednja u nizu reakcija stiže od lidera stranke, Bakira Izetbegovića koji je govorio o političkoj situaciji za BHRT

Dugogodišnji kadar SDA Semir Efendić obavijestio je javnost da napušta Stranku demokratske akcije. Reagovali su mnogi zvaničnici i politički lideri, a posljednja u nizu reakcija stiže od lidera stranke, Bakira Izetbegovića koji je govorio o političkoj situaciji za BHRT.

“To je bilo očekivano dugo traje, pokušali smo ga zadržati, on je kvalitetan kadar, nije bilo hemije, on je imao svoje ambicije. Nek’ mu je sretan put želim mu dobro zdravlje”, kazao je Izetbegović govoreći o odlasku načelnika opštine Novi Grad iz SDA.

“Zanimljivo, to smo do sada viđali u sportu”, kazao je on govoreći o tome šta je Efendiću ponuđeno u Stranci za BiH.

“Kad nekoj ekipi ne ide dobro onda uzmu nekog crnog košarkaša, eh sada da li će Efendić biti taj, da li će imati snage i kapaciteta, kakav je mogao imati u SDA i razviti ga, vidjećemo“.

Kaže da su Efendića pokušali zadržati.

“Svaki odlazak nije dobar, mi smo pokušali zadržati gospodina Efendića i svakog kvalitetnog kadra, ali to je šansa, kada se ukloni jedno drvo postoji mogućnost da narastu nova dva, kvalitetnija”, istakao je izetbegović.

“Tako je bilo do sada, odlazili su. Otišlo je skoro pola kluba SDA, 2014., Šepić i kompanija…Samo je Konaković mislim nešto uspio napraviti i to se već gubi. On je dobar govornik a izostali su rezultati. Lako je kritikovati”, kazao je Izetbetgović tokom gostovanja na BHRT-u.

Pogledajte snimak.

Željko Komšić odbrusio Rusima: “Svjesno to radite! Nastojite uvećati ulogu entiteta na uštrb države Bosne i Hercegovine kao cjeline!”

Jasmila Žbanić o dodjeli Oscara: Ne radi se o negativnom odnosu prema BiH, više je stvar “matematike”