Bakir Izetbegović žurno reagovao na optužbe Zlatka Miletića: “Zašto mene prozivate?”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Domu naroda PSBiH odgovorio na opaske delegata DF-a Zlatka Miletića da su za trenutno stanje u BiH krivi on (Izetbegović) i Dragan Čović.

Miletićeva opaska se odnosila na ranije izjave Dragana Čovića u kojima on pita Izetbegovića zašto je potpisao Mostarski sporazum ako nije namjeravao raditi na njegovoj implementaciji.

Izetbegović je rekao da je on potpisao sporni sporazum (Mostarski sporazum op. a.) sa Čovićem, ali da je taj sporazum obuhvaćao široki paket, a ne samo izborni zakon.

“U vezi legitimnih predstavnika imamo različita viđenja gospodin Čović i ja. Za mene je Komšić legitimni predstavnik, izabran u skladu sa zakonom i izabrali su ga građani”, rekao je Izetbegović – prenosi Klix.

Dodao je da nisu našli dogovor u pregovorima sa HDZ-om jer je HDZ predlagao upravo ovakve stvari (odnosi se na HDZ-ov prijedlog izmjena izbornog zakona koji je danas na dnevnom redu Doma naroda).

“Ja sam samo jedan od predsjednika stanaka i nije moja krivica što imamo ovaj problem. Nije SDA kandidovala Željka Komšića tri puta.

To je uradio DF. Kakve veze SDA ima s tim, zašto mene prozivate. Ja imam veze s Komšićevom kandidaturim koliko imam veze s ulaskom Finske u NATO”, zaključio je Izetbegović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.