Balkanom se širi snimka lika koji je ukrao tramvaj. Sam se snimao i zvao ljude na WhatsAppu

Balkanskim društvenim mrežama širi se snimka tipa koji je u srijedu navečer ukrao ZET-ov tramvaj i vozio ga po Trešnjevci.

Tramvaj je, podsjetimo, nešto prije 23 sata ukraden iz spremišta na zagrebačkoj Remizi. Nešto kasnije djelatnici ZET-a pronašli su ga kod Tratinske ulice. Ubrzo je stigla i policija.

“Sinoć nešto prije 23 sata, nepoznati počinitelj na trešnjevačkoj remizi otuđio je niskopodni tramvaj koji je bio pripremljen za izlaz u promet te ga odvezao u smjeru istoka do Tratinske ulice, gdje je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru.

Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je sukladno predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu prometa te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo.

U tramvaju tijekom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen niti je oštećeno vozilo”, kažu iz ZET-a.

Policija je pokrenula istragu i izuzela je snimke s nadzornih kamera iz tramvaja.

No društvenim mrežama širi se druga snimka, ona koju je snimio sam mladić koji je ukrao i vozio tramvaj. Prema snimci, čini se da je nazvao ljude u grupi na WhatsAppu i hvalio im se otmicom tramvaja.

Hvalio se da vozi tramvaj

“Jel moguće da voziš tramvaj?” govori jedan od onih koji su mu se javili na videopoziv.

“Jesam, jesam! Tu sam, ahahaha. Evo me. Di ste sad. E moram vozit, posao čeka”, govori mladić koji vozi tramvaj.

“Ajde dođite do mene. Hoćete da vas pokupim, hoćete da vas pokupim?” dodaje još u nastavku snimke.

“Jel ti to po Trešnjevci voziš tramvaj?” pita neko od više sagovornika u videopozivu – prenosi Index.hr.

Zagrebačku policiju pitali su o snimci, no nisu im potvrdili raspolažu li već spomenutom snimkom ili tek snimkama videonadzora iz tramvaja.

Kazali su kako zasad nemaju novih informacija o slučaju te da je kriminalističko istraživanje još u toku.

Tramvaj ukrao unatoč zaštitarima, ZET-ovci primijetili tek kad ga je ostavio na ulici

Iz ZET-ovog sindikata su poručili kako se, unatoč tome što je neke sve to zabavilo, radilo o iznimnoj opasnoj situaciji jer je mladić ulicama vozio tramvaj težak 42 tone, dok je ZET poručio kako su proveli internu istragu kako bi se utvrdilo što se dogodilo i tko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio.

Tramvaj je, rekli su, u trenutku krađe bio u spremištu jer se večer prije pripremaju vozila koja će ujutro izaći na zagrebačke ulice, a ZET je otkrio da ga nema nakon što su točkicu koja predstavlja tramvaj u Tratinskoj vidjeli iz ZET-ovog centra za nadzor prometa.

Spremište na Remizi, inače, ima i ogradu, zaštitare i videonadzor, no mladić je unatoč tome uspio ukrasti tramvaj i voziti se njime po gradu.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.