Banjalučka analitičarka Tanja Topić o kandidaturi Jelene Trivić: “Naći će se na udaru vladajućih struja, pokušaće na sve načine da je diskreditiraju”

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić kandidat je na predstojećim izborima za predsjednika Republike Srpske koji će se održati u oktobru 2022. godine. Trivić staje na crtu Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Miloradu Dodiku.

Tanja Topić, novinarka i politička analitičarka kazala je da je kandidatura očekivana s obzirom na to da Jelena Trivić već dugo uživa podršku u Republici Srpskoj i da je narod vidi kao kanidata.

Pretpostavlja, navodi dalje, da se opozicija prilikom odlučivanja oslanjala i na istraživanja javnog mnjenja koja su pokazala koliku podršku ima koji kandidat, kako se kotira.

Međutim, po njenom mišenju mnoga pitanja ostaju otvorena.

– Ipak, nije jasno da li je ova kandidatura možda došla prerano. Mišljenja sam da možda sa imenom nije trebalo da se izlazi još. Sada će se ona sigurno naći na udaru vladajućih struja, pokušaće da je diskrediteriju na sve moguće načine – kazala je za Novu, analitičarka Topić.

Iako misli da je za prognoze prerano, Topić kaže da će izborna trka biti više nego zanimljiva.

– Pretpostavljam da će u finalnoj trci biti sa članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom, što će biti interesantno, ali ne treba zaboraviti i da će ishod zavisiti i od mnogo drugih stvari: od toga kako će se razrešiti trenutna kriza, izbornih programa, izlaznosti, ko će u koju kolonu ići. Sigurno je samo da je Jelena ovako ranom kadidaturom izašla na vetrometinu – kaže Topić.

Zaključuje da Trivić definitivno neće moći sama da se izbori sa trenutnom krizom, ali da će postupati dobro kada je riječ o ekonomskim pitanjima koji su njen fah, a ključna njena uloga biće imenovanje mandatara, od kojih će, između ostalog zavisti dalji tok razvitka Republike Srpske, smatra Topić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.