Banjalučki političar Aleksandar Vuković žustro je i bez odlaganja odgovorio Sanji Vulić: “Samo bez nervoze, vremenom ćete shvatiti da ste Bosanci i Hercegovci”

Predsjednik SDP-a Banja Luka Aleksandar Vuković reagovao je na izjavu Sanje Vulić, zastupnice SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, koja je optužila SDP da koketira sa SDA.

Vulić je kazala da se po pitanju izmjena Zakona o akcizama SDP kao partner u vlasti ponaša neprincipijelno.

“Iz tog razloga smatram da je nekorektno od naših novih partnera da konstantno koketiraju sa ljudima iz SDA i sebi prave neku sigurnu većinu, odnosno odstupnicu u slučaju da ih SNSD ili HDZ u nečemu ne podržava”, rekla je Vulić.

Na njene izjave reagirao je Aleksandar Vuković na svom Facebook profilu.

“Samo bez nervoze, pa tek smo počeli, a nismo se ni upoznali! Bit će to sve dobro, vremenom ćete i vi shvatiti da ste Bosanci i Hercegovci! Nikad nije kasno”, poručio je Vuković.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić se također ddanas oglasio.

Kazao je da stranka “Za nove generacije” više neće biti partner Trojke ni na jednom nivou vlasti.

Govorio je i o uspostavi vlasti na federalnom nivou, ali i u kantonima.

“Poznato je da su naše kolege kao dio Osmorke istupili iz grupacije kada je u pitanju državna vlast. Kada je u pitanju FBiH Osmorka, pa i tu imamo neke koje nemaju zastupnike.

Danas smo usaglasili, i to je naš konačan sav, kada je u pitanju ZNG, Trojka je više ne smatra partnerom i više ne mogu biti s nama u kombinaciji, ni u kantonu, ni na FBiH ni na državnom nivou.

Oni imaju svoj poseban odnos s NES-om, ali za nas nisu više partneri”, rekao je.

Nikšić je kazao da će se u narednim danima, do ponedjeljka, pokušati osigurati potpisi zastupnika ove grupacije stranaka kako bi “demonstrirali većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

“U period pred nama pokušat ćemo do ponedjeljka osigurati potpise naših zastupnika koji bi demonstrirali većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH što bi prezentovali OHR-u i međunarodnim partnerima i da sjednemo i donesemo odluku”, kazao je Nikšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.