Baronesa Arminka Helić upozorova iz Velike Britanije: Rusija ima problem s BiH, vrijeme je za NATO na Balkanu…

Zastupnica u britanskom parlamentu Arminka Helić pozvala je Sjevernoatlantski savez na pojačani angažman na zapadnom Balkanu.

Reagirajući na objavu Vladimira Putina da Rusija nema problem s pristupanjem Finske i Švedske NATO savezu, zastupnica u britanskom parlamentu Arminka Helić pozvala je Sjevernoatlantski savez na pojačani angažman na zapadnom Balkanu.

“Ali Rusija ima problem s Bosnom i Hercegovinom. U slučaju približavanja BiH i NATO, naša zemlja morala bi reagirati na takav akt neprijateljstva'”, napisala je ona citirajući ruskog ambasadora u BiH.

“Vrijeme je da NATO potisne i na Balkanu”, poručila je baronesa Helić., zastupnica Doma lordova, gornjeg doma Parlamenta Velike Britanije.

Podsjećamo, Helić, članica britanskog Doma lordova, komentarisala je prošli mjeseci posljednja dešavanja na istoku Evrope i krizu Rusije i Ukrajine te ju je uporedila s dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

U komentaru za britanski list The Times, Helić ističe kako Vladimiru Putinu ne bi bilo prvi put da šalje vojsku u Ukrajinu te da je to već činio 2014. godine.

“Ukoliko Vladimir Putin pošalje trupe u Ukrajinu, to ne bi bilo prvi put. Ruski vojnici su okupirali Krim. Istovremeno, proruske paravojne formacije u istočnoj Ukrajini pokrenuli su oružanu pobunu.

Kada se ukrajinska vojska pokazala prejakom za njih, ruski vojnici su poslani kao pojačanje”, piše Helić.

Baronesa naglašava kako sukob od 2014. godine Ukrajinu drži u statusu koji se najbolje može opisati kao “ni na nebu, ni na zemlji”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.