Bećirović jako žestoko nakon Dodikovih riječi: “Svima je jasno da je Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio”

“Danas je Milorad Dodik na proslavu Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu nerazumno i antidejtonski poručio: “Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i RS”, naveo je Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Bećirović je naveo da zbog ove izjave želi naglasiti dvije stvari:

“1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim“, kazao je Bećirović.

Podsjetimo, Dodik je poručio da danas Srbi imaju dvije države.

“Republiku Srpsku i Srbiju. Srbiju koja je garant mira i bezbjednosti. Srbiju koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku. Srbiju koja je garant za svakog Srbina, ma gdje on bio. Koja je garant za nas u RS da ispunimo naš zavjet, a to je da zajednički možemo da upražnjavamo sve naše vrijednosti, da zajednički živimo, da se zajedno borimo. U datim okolnostima, da očuvamo naš identitet, da očuvamo naše pravo na državu, da očuvamo naše pravo na slobodu“, kazao je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.