Bećirović nažalost poručio javnosti: “Pokazalo se da sam u pravu, Vijeće ministara BiH radi protiv građana…”

Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović na svom Instagram profilu objavio je kako se danas pokazalo da je s pravom tražio od Doma naroda PSBiH da obaveže Vijeće ministara BiH da podrži vanjsku i sigurnosnu politiku EU.

Vijeće ministara BiH nije podržalo rezolucije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kojim bi se Rusiji i Bjelorusiji obustavio ili izmjenio pristup resursima te banke.

Protiv odluke su glasali ministri iz Dodikovog SNSD-a.

Rezolucije se odnose na to da EBRD neće provoditi nove operacije, odnosno kredite niti tehničku pomoć u Ruskoj Federaciji i Bjelorusiji, a po mogućnosti obustavit će ili otkazati isplatu tranši u već postojećim operacijama za ove države.

“Vijeće ministara BiH se ponaša kao otuđeni centar moći koji godinama radi direktno protiv interesa građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Za takvo ponašanje odgovorna je i parlamentarna većina u Parlamentarnoj skupštini BiH jer je ta većina izabrala i podržava ovo antidržavno i antievropsko Vijeće ministara BiH.

Današnje glasanje u Vijeću ministara BiH protiv rezolucije EBRD-a pokazuje da sam s osnovanim razlogom na posljednjoj sjednici Doma naroda tražio usvajanje zaključaka kojim bi se ovaj državni organ vlasti obavezao da slijedi vanjsku i sigurnosnu politiku EU.

Nažalost, SNSD i HDZ su glasali protiv ovog prijedloga čime su dodatno ohrabrili neodgovorne ministre da nastave voditi prorusku i antievropsku politike”, ističe Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.