Bećirović: “Proglasili su me kandidatom udruženih izdajnika protiv kojeg treba voditi džihad”

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine oglasio se na Facebooku.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji,

Hvala vam na masovnoj podršci, korisnim prijedlozima i dobronamjernim kritikama. Posebno vam hvala na svemu što činite s ciljem da Bosna i Hercegovina bude poštenija i bolja država. Moja obaveza je da se borim za vas – ljude Bosne i Hercegovine.

Ne pada mi napamet da se pravdam režimskim strankama i njihovim plaćenicima. To su dokazani sijači nesreće i neistina koje ćemo poraziti 2. oktobra ove godine.

Svjedoci ste da sam od momenta objave kandidature izložen masovnim napadima, lažima i podvalama. I opozicija i većina ljudi koji ne misle kao režimski krugovi proglašeni su izdajnicima.

U političkoj destruktivnosti otišli su toliko daleko da su me proglasili kandidatom udruženih izdajnika protiv kojeg treba voditi džihad.

Dragi prijatelji,

Režim je angažovao sve resurse kako bi me ocrnio i satanizirao po istom onom obrazcu kako su u prethodnim godinama i decenijama pakovali i montirali i brojnim drugim slobodnomislećim ljudima u našoj zemlji.

Ali, nema veze. Režima se ni najmanje ne bojim. Idem do kraja. Odlučno!

Vi sigurno zaslužujete bolje i pravednije društvo. Borba za takvo društvo je moja obaveza i dužnost prema vama.

Vi morate znati da vas neću nikada izdati! Ni po koju cijenu! Ni za kakve novce! Ni za kakve privilegije! Ja sam samo jedan od vas koji stoji na čelu demokratskih snaga koje traže promjene, pravdu i ekonomski razvoj.

Mnogi me pitaju zašto sam politički rizikovao kada sam mogao biti nosilac neke od lista i na taj način ući u neki od parlamenata?

Moj odgovor glasi: Ovo nije moj lični rizik. Najveći rizik cijele naše države je da imamo reprizu istih politika u najvišim organima vlasti.

Vama i vašim porodicama želim svako dobro.

Uvjeren sam da smo svakim danom sve bliže zajedničkoj pobjedi.

Sada sam još veći optimista”, napisao je Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.