Bećirović žestoko Dodiku zbog uvreda prema članu Bundestaga Ahmetoviću: “Primjer notornog primitivca, šoviniste i mračne strane…”

Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom jučerašnjeg govora Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu koji se povodom 30. godišnjice početka agresije na BiH obratio u ovoj njemačkoj državnoj instituciji.

Bećirović je Ahmetovićev govor okarakterisao kao historijski, te je kazao da je Ahmetović primjer pozitivnog, odgovornog i humanog čovjeka u europskim okvirima.

Sa druge strane, zbog vrijeđanja Ahmetovića, Dodika je nazvao šovinistom i primitivcem.

Objavu Denisa Bećirovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

– ODGOVOR NA DODIKOVE PODVALE:

Apsolutno podržavam historijski govor zastupnika u njemačkom Bundestagu Adisa Ahmetovića koji pokazuje da je demokratska Evropa bazirana na zajedničkim vrijednostima budućnost.

Ahmetović je u evropskim razmjerama primjer pristojnog, pozitivnog, odgovornog i humanog čovjeka koji ne dijeli ljude prema vjeri, rasi ili naciji.

S druge strane, Milorad Dodik je primjer notornog primitivca, šoviniste i mračne strane evropskog kontinenta. Uvrede ekstremiste i zlotvora Dodika mogu biti samo kompliment da je čovjek na pravoj strani historije.

Demokratija DA, ekstremizam NE”, zaključio je Bećirović.

Inače, Ahmetović je u intervjuu za N1 na pitanje o sankcijama Dodiku rekao ovo:

Hoće li Njemačka uvestu unilateralne sankcije?

“Nije samo Dodik, nego iza njega stoji sistem. Ima i drugih aktera. Mogu vam reći da Evropska unije nije uspjela naći način da uvede sankcije zbog zemalja poput Mađarske i Hrvatske.

Mi smo sada u jednom vremenu u kojem moramo vidjeti kako da zaustavimo autokratske snage. Nadam se da ćemo za nekoliko sedmica i na to pitanje pronaći odgovor. Toliko vam za sad mogu reći.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.