Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD.

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić, gradonačelnici tri najvažnija grada u BiH, susreli su se sa Johanom Sattlerom, šefom Delegacije EU, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom i evropskom zvaničnicom Angelin Eichhorst.

Fotografije je na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Banje Luke kazavši da Evropska unija pomno prati političke procese u RS, ali i ono što “oni u Banjoj Luci rade već pola godine”.

“Zajednički susret s gradonačelnicom Sarajeva i gradonačelnikom Mostara te razgovor o važnim pitanjima za naše gradove. Neizostavna tema bili su i parlamentarni izbori koji će biti održani naredne godine u RS i cijeloj Bosni i Hercegovini. Za Banju Luku je veoma važno da čuje šta o onome što radimo misle i predstavnici drugih zemalja u BiH. Nastavljamo dalje”, napisao je Stanivuković.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst su obavili niz sastanak s političkim liderima iz FBiH i RS-a o temi izmjena Izbornog zakona BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.