Benjamina Karić: “Kazandžijska ulica je zanatsko-trgovačko jezgro Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je Ugovor o realizaciji odobrenih finansijskih sredstava iz Budžeta Grada za 2021. godinu sa predsjednikom Obrtničke komore Kantona Sarajevo, Naserom Idrizagićem.

Očuvanje historijski važnih, ali i pandemijom koronavirusa ugroženih zanata, biti će fokus zajedničkog djelovanja Grada Sarajeva i Obrtničke komore KS.

– Gradska uprava će njegovati saradnju sa Komorom na zajedničkim projektima koji za cilj imaju promovirati, unaprijediti i štititi tradicionalne obrte kao naše kulturne i historijske vrijednosti – kazala je Karić.

Dodala je kako je uvjerena da će u narednom periodu Kazandžiluk i cijeli Baščaršijski trg, ponovo privlačiti turiste iz cijelog svijeta.

Predsjednik Idrizagić i sekretar Obrtničke komore Kantona Sarajevo Kemal Isanović, istakli su da njihovo djelovanje iziskuje aktivnu ulogu lokalnih zajednica, te se zahvalili gradonačelnici na razumijevanju i empatiji koju pokazuje.

Karić je ovu fotografiju objavila na svom Facebooku uz poruku da je Kazandžijska ulica zanatsko-trgovačko jezgro našeg Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom.

https://www.facebook.com/Gradonacelnica.Benjamina.Karic/posts/150348560483061

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.