in ,

Benjamina Karić: “Kazandžijska ulica je zanatsko-trgovačko jezgro Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom”

Gradska uprava će njegovati saradnju sa Komorom na zajedničkim projektima koji za cilj imaju promovirati, unaprijediti i štititi tradicionalne obrte kao naše kulturne i historijske vrijednosti, kazala je Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je Ugovor o realizaciji odobrenih finansijskih sredstava iz Budžeta Grada za 2021. godinu sa predsjednikom Obrtničke komore Kantona Sarajevo, Naserom Idrizagićem.

Očuvanje historijski važnih, ali i pandemijom koronavirusa ugroženih zanata, biti će fokus zajedničkog djelovanja Grada Sarajeva i Obrtničke komore KS.

– Gradska uprava će njegovati saradnju sa Komorom na zajedničkim projektima koji za cilj imaju promovirati, unaprijediti i štititi tradicionalne obrte kao naše kulturne i historijske vrijednosti – kazala je Karić.

Dodala je kako je uvjerena da će u narednom periodu Kazandžiluk i cijeli Baščaršijski trg, ponovo privlačiti turiste iz cijelog svijeta.

Predsjednik Idrizagić i sekretar Obrtničke komore Kantona Sarajevo Kemal Isanović, istakli su da njihovo djelovanje iziskuje aktivnu ulogu lokalnih zajednica, te se zahvalili gradonačelnici na razumijevanju i empatiji koju pokazuje.

Karić je ovu fotografiju objavila na svom Facebooku uz poruku da je Kazandžijska ulica zanatsko-trgovačko jezgro našeg Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom.

Razjareni Milorad Dodik “kipti od bijesa”: “Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj

Poznata historičarka iz Beograda komentarisala presudu Ratku Mladiću: “Ja mislim da je vrlo bitno sada ostaviti Bosnu na miru”