Benjamina Karić o ubijenoj djeci Sarajeva: Laži i podmetanja nećemo dozvoliti!

“Žalimo za svakim ubijenim djetetom bilo gdje na zemaljskoj kugli, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti”, poručila je danas gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kao reakciju na vijest o manipulaciji sa imenima djece koja su stradala u opkoljenom Sarajevu.

“Nakon sramotnog pokušaja iz Prijedora, kada je prilikom obilježavanja „Oluje“ fotografija bošnjačke prognanice iz Žepe predstavljena kao srpska žrtva „Oluje“ u Hrvatskoj, sada su na red došli i falsfikati o ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Imena ubijene djece opkoljenog Sarajeva našla su se na listi 106 ubijene djece koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS“, navela je Karić.

Karić dodaje da se sastala sa osobama čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a imena su im se našla na spiskovima djece ubijene u Republici Srpskoj.

“Danas sam se sastala sa Miroslavom Lukićem, Danijelom Šahat i Dejanom Maleševićem čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a njihova imena su se našla na spiskovima ubijene djece u Republici Srpskoj“.

“Kada su ubijeni Marko i Damir su imali 17 godina, a Igor je imao 6 godina.

Grad Sarajevo stoji uz porodice žrtava i iskoristićemo sva pravna sredstva da svi koji su zloupotrijebili nevine žrtve, ubijenu sarajevsku mladost, za to odgovaraju“, kazala je Karić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.