Beograd je na nogama: Desetine hiljada građana uglas traži ostavku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Okupljanjem ispred Narodne skupštine u Beogradu u 18 sati počeo je treći protest “Srbija protiv nasilja”. Građani kreću ka sljedećoj adresi, mostu Gazela, a trenutna brojka govori da je prisutno više građana nego na dosadašnjim protestima.

Prema fotografijama i videosnimcima s protestnog okupljanja u Beogradu, a kako javljaju i tamošnji mediji, prisutno je desetine hiljada građana koji su krenuli ka mostu Gazela gdje će biti blokiran saobraćaj.

Poslanik pokreta “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović izjavio je danas na protestu da će učesnici u koloni večeras preći preko mosta Gazela, i zatim napraviti krug preko Brankovog mosta.

Okupljeni građani uzvikivali su “Vučiću, ostavka!”. Također, podizanjem zastava Srbije okupljeni građani bili su složni u želji da se smjene šef BIA-e Aleksandar Vulin i ministar policije Bratislav Gašić.

“Želimo da živimo bez straha u svojoj zemlji. Ovdje smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja. Zar to nije svima jasno? Oni koji vode zemlju, imaju apsolutnu vlast ali i apsolutnu odgovornost.

Ne smijemo da im dozvolimo da se igraju sa našim i sa životima naše djece. Zahtjevi su jasni: zahtijevamo zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM-a.

Također, hitno ukidanje rijalitija”, kazala je u svojom obraćanju učesnica protesta poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović.

Aleksandar Vučić i njegove stranačke kolege osporavale su dosadašnja okupljanja građana tvrdnjama da je na protestima bilo prisutno svega devet hiljada.

Na društvenim mrežama najavljeno je da će pristići i građani iz drugih dijelova Srbije: Novi Sad, Niš, Šabac, Aranđelovac i sl.

Protesti nose naziv “Srbija protiv nasilja”, a osim zvaničnog naziva na koristi se još i parola “Sve mora da stane”.

U isto vrijeme počeo je miting u organizaciji SNS-a u Pančevu, na kojem će se obratiti Aleksandar Vučić – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.