Bh. dijaspora se konačno budi! Predsjednik Pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić tvrdi: “Više od 80.000 građana izvan domovine prijavljeno za izbore””

Prema podacima Pokreta “Snaga domovine” za glasanje na oktobarskim općim izborima do ovog trenutka se registriralo više od 80.000 građana koji žive izvan BiH.

Ovaj podatak za portal “Avaza” potvrdio je predsjednik Pokreta Ahmed Husagić.

Kao što se i očekivalo, veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koristi posljednje dane kako bi izvršilo online registraciju, pa je u posljednja dva dana to učinilo više od 15.000 građana iz dijaspore.

Predsjednik Pokreta “Snaga domovine” Ahmed Husagić, nekadašnji koordinator za integraciju austrijskog SPD-a koji je podnio ostavku na sve funkcije kako bi se angažirao na pomoći BiH već danima nastoji ohrabriti i pomoći biračima da se prijave i svojim glasom pomognu BiH.

– Svako kome treba pomoć pri registraciji, bez obzira u kojoj državi živio, može se obratiti direktno meni privatnom porukom putem facebooka ili instagrama u bilo koje doba dana i noći do utorka 19. jula.

Pomoć mogu dobiti i putem stranice www.glasajmo.ba – naveo je Husagić u posljednjem pozivu putem društvenih mreža.

Proces registracije birača iz inozemstva traje do 19. jula u ponoć, a registraciju je moguće izvršiti i putem online aplikacije na stranici eizbori.izbori.ba, uz prethodno pripremljene skenirane ili fotografirane dokumente.

Zloupotrebe su ovog puta spriječene obaveznim dostavljanjem dokumenta kojim građanin dokazuje adresu boravka, tako da je sada nemoguće da desetine birača budu fiktivno prijavljene na jednoj adresi, a na prošlim izborima prijavljivani su i na adresama mesara i pekara.

– Radimo na terenu, putem socijalnih mreža, medija, a imamo i stranicu glasajmo.ba, gdje se ljudi mogu javiti za pomoć – kazao je Husagić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.