Bh. pjevačica Selma Bajrami se oglasila nakon što je vraćena s aerodroma u Beogradu: “Pozdrav za ljude u Srbiji koji su još uvijek normalni”

Pjevačica iz Bosne i Hercegovine Selma Bajrami je zadržana na aerodromu u Beogradu, a potom vraćena u BiH. Naknadno je potvrđeno da je pjevačici zabranjen ulaz u Srbiju, a nakon nastupa u Sarajevu na kojem je rukama pokazivala “dvoglavog orla”. Bajrami se oglasila prvi put i govorila o zabrani ulaska u susjednu zemlju.

Pjevačica je imala uključenje uživo na Instagramu i komunicirala sa svojim pratiocima.

Njoj su mnogi pisali upravo na pomenutut temu, a dok su joj neki pružali podršku, drugi i nisu bili baš blagonakloni prema njoj.

Selma je pretežno izbjegavala da komentariše zabranu i svoj postupak, a u jednom trenutku je, ljudima iz Srbije koji su je pozdravili, odgovorila na sljedeći način:

„Pozdrav za sve ljude u Srbiji koji su još uvijek normalni.

Neću da pričam o onome što se desilo, možemo da pričamo o mojoj karijeri. I dalje vjerujem da ima više dobrih ljudi nego lošijih.“

Na kraju je, na pitanje da li će ikada više pjevati u Srbiji, budući da je sad zabranjena, rekla da će „pjevati gdje god bude željela“.

„Jesi li sigurna da sam zabranjena?

Pjevaću gde god budem željela.

Ne želim da pričam o tome, pitajte me nešto u vezi muzike“, zaključila je Selma i isključila snimanje.

Donedavni direktor BIA-e Aleksandar Vulin se također oglasio. „Ne možete pokazivati simbole ‘Velike Albanije’ i uzimati novac u Srbiji. Kome je ‘Velika Albanija’ ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA, izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda.

Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere“, izjavio je Vulin za Tanjug.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.