Bh. političar Igor Crnadak se pravda zbog mitinga Aleksandra Vučića u Srbiji: Nismo organizovali autobuse za odlazak u Beograd

Predsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak danas se u Banja Luci obratio javnosti te je istakao kako PDP nije organizovao autobuse za odlazak u Beograd na skup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje da li je PDP danas organizirao autobuse za miting koji se u Beogradu organizuje ispred SNS-a i Aleksandra Vučića, Crnadak kaže:

“Otišao je dio naših simatizera, ali ne znam ko je otišao. Nismo organizovali autobuse. Zaista ne znam detalje, pripremao sam se za druge obaveze i večerašnje gostovanje na TV-u.”

Zašto niko iz PDP-a nije podržao prvobitne građanske proteste i skupove u Beogradu pod nazivom “Srbija bez nasilja”, Crnadak kaže da bi mu trebala dvije stranice teksta da to objasni.

“Ako govorimo ko podržava da se napravi neka vrsta odgovora na one monstruozne događaje u Beogradu i Mladenovcu…znam ljude koji su plakali zbog tragičnih događaja, ali da se nas uvlači ko će bit na kojem protestu je bez potrebe”, dodao je.

Rezolucija o proglašenju Zorana Milanovića “personom non grata”

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, predao je Narodnoj skupštini Rezoluciju o proglašavanju Zorana Milanovića nepoželjnom osobom za Republiku Srpsku.

Dodao je da je ovo i preporuka NSRS članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović da na dnevni red Predsjedništva BiH uvrsti tačku o proglašavanju Zorana Milanovića presingom Non grata u Bosni i Hercegovini.

“Da se odluka donese zbog izjava Milanovića, a ne zvanične politike Hrvatske, kaže Crnadak.

Navodi da je Milanović iskazao neprijateljsko i uvredljivo ponašanje prema srpskom narodu i RS”, te citirao izjavu u kojoj je Milanović Srbe nazvao šakom jada.

Očekuje da kolegijum NSRS u ponedjeljak ovu tačku dnevnog reda uvrsti u naredno zasijedanje.

“Nadam se da će političke partije iz RS, ovo izdići izvan dnevne politike. Ako odbiju, vidjećemo… Nadam se da će prihvatiti.

Ne mora ovo biti prijedlog PDP-a, može svih”, kaže.

Zašto se niko nije pojavio na osnivačkoj skupštini NF, kaže da to nije pitanje za PDP, već rukovodstvo partije Jelene Trivić – prenosi N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.