Bh. reditelj Dino Mustafić komentirao skandaloznu proslavu policajaca u Priboju: “Još nisu saprali ni krv sa ruku iz 90-ih…”

Dino Mustafić, bh. reditelj i direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu komentirao je na svom Twitter profilu policajce u Priboju koji su se veselili uz fašističke stihove, uz poziv na novi genocid.

“I onda se ne treba čuditi zašto građani nemaju povjerenje u institucije države. Tamo su sklonjeni oni najgori, još nisu saprali ni krv sa ruku iz 90-ih, a opet bih okrvavili”, napisao je Mustafić.

Podsjetimo, portal BHDijaspora je prenio pisanje portala SandzakPress gdje na sramotnom, degutantom snimku na novi genocid nad Bošnjacima pozivaju, Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smjene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odjeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Za sada niko od nadležnih nije reagirao na ovakav skandalozan način proslave.

Policajci su se veseli uz stihove fašističke genocidne pjesme u kojoj se kaže:

„Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru novi Vukovaru,
Oj Sjenice nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.