Bivša misica Amina Hasanbegović nakon nesreće u Sarajevu: “Lejla će biti dugo vezana za krevet”

U saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu navečer na Dolac Malti u Sarajevu teže je povrijeđena voditeljica OBN-a Lejla Šabić, dok je lakše povrede zadobila manekenka i bivša misica Amina Hasanbegović.

Ovu informaciju za Faktor u kratkom razgovoru je potvrdila i Amina Hasanbegović.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u Bosni i Hercegovini, a već je na nekoliko takmičenja ljepote, prije Miss turizma, imala zapažena učešća. Tako je na takmičenju Miss Earth BiH osvojila titulu prve pratilje.

“Lejla i ja smo bile na iftaru. Po nas je trebao doći prijatelj. Poveo je svog drugara koji je vozio automobil. On je, iskreno, vozio brže nego što je trebao.

Mi smo bile prestravljene. Lejla je željela da uspori, ali to se nije desilo. Na Socijalnom (Dolac Malta) je želio zaobići autobus. Udario je u drugi automobil i skrenuo je naglo.

Ishod znate. Iskreno, bilo je strašno. Mi smo mislili da smo svi poginuli.

Mene nisu mogli da izvuku iz automobila na vrata, nego su me izvukli kroz gepek. Lejla je bila u besvijesnom stanju.

Ona se ne sjeća ničega, imala je potres mozga. Ona je slomila karlicu i ima ozbiljniji lom. Meni je uništeno lice, vilica i nos u potpunosti. U zavojima sam. Leđa su mi oguljena. Prošli smo katastrofu. Njima dvojici, hvala Bogu, nije bilo ništa.

Nemaju ogrebotine. Oporavak će trajati duže. Lejla će biti duži period vezana za krevet”, rekla je za Faktor Amina Hasanbegović.

Detalji nesreće su objavljeni i na zvaničnoj stranici MUP-a Kantona Sarajevo.

“Dana 15.4.2023. godine oko 23.30 sati u ulici Zmaja od Bosne, područje Općine Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao vozač K. H. iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke “smart”, kojim je upravljao vozač D. B. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnik u vozilu BMW Š. L. iz Tivta.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC-a Sarajevo, a zatim na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je i zadržana na daljnjem liječenju. Lake tjelesne povrede zadobila je putnica u vozilu BMW H. A. iz Sarajeva, a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC-a Sarajevo, odakle je upućena na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće”, stoji u obavještenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.