in , ,

BiH u šoku: Uhapšena majka troje djece 1993. godište zbog dilanja droge!

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čehić (1993) zbog dilanja droge i proslijedilo je sudiji za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kiseljaku

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čehić (1993) zbog dilanja droge i proslijedilo je sudiji za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kiseljaku.

Čehićeva se tereti da je u dužem periodu, pa sve do hapšenja 28. septembra 2020, na području Kiseljaka nabavljala određenu količinu opojnih droga amfetamin i cannabis. Drogu je čuvala u svojoj kući u Kiseljaku, u kojoj živi sa nevjenčanim suprugom i troje maloljetne djece.

Tu je čuvala djecu i pripremala drogu u odgovarajuća pakiranja radi dalje prodaje kupcima. Pripremljena pakovanja preprodavala je konzumentima opojne droge, među kojima su A. Z, Z. B, S. H. i drugim licima na način da je sa kupcima telefonom unaprijed dogovarala vrijeme i mjesto prodaje.

Prilikom pretresa kuće i Porschea 28. septembra 2020. pronađeni su PVC vreća sa cannabisom neto mase 485,46 grama, staklena tegla u kojoj se nalazi svijetložuta materija, neto mase 27,677 grama (amfetamin).

Potom je hemijskim vještačenjem konstatovano da zaplijenjena droga sadrži psihotropne supstance Tetrahidrokanabinol (THC). Nađena je i smeđa vrećica u kojoj se nalazi digitalna vaga za vaganje droge, te dva mobitela kojim je kontaktirala sa konzumentima.

Čehićeva se tereti za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za što je u Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine predviđena kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Kompanija iz BiH otpušta 137 radnika, direktor tvrdi da su mnogi zloupotrijebili bolovanja…

NEŠTO SE IZA BRDA VALJA Historijska politička zavrzlama dobija epilog: Bakir Izetbegović i Dragan Čović su se našli na prekretnici