BiH zamijenio dresom Srbije, “pala” i prva zanimljiva izjava: “Srbija je moja druga domovina”

Dosadašnji reprezentativac BiH u kajaku Darko Savić pojačao je reprezentaciju Srbije.

Savić je 2013. godine dobio državljanstvo Srbije te će pokušati da se sada nametne u toj reprezentaciji.

“U karijeri sam prošao sve. Sada se otvorila nova prilika da se takmičim u novoj disciplini. Trke se voze na stazama na kojim sam ja već nastupao u slalom disciplini, a ovo je kombinacije i spusta i slaloma. Smatram da imam šta da pokažem. Kao Banjalučanin mogu da kažem da je Vrbas idealan za trening, a smatram da uz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije mogu da pomjerim sopstvene granice.

Nadam se i sjajnim rezultatima. Godinama treniram i družim se sa skoro svim reprezentativcima Srbije u svim disciplinama i za mene je Srbija druga domovina. Znam kako funkcioniše srpska kajakaška porodica i veoma se radujem što ću sada biti dio tog tima. Možda upravo i zbog toga osjećam da mi je motivacija na nekom višem nivou nego do sada”, rekao je Savić.

Predsjednik srbijanskog kajakaškog saveza Mirko Nešović bio je sretan.

“Darko je iskusan takmičar, a ima i želje i volje da se oproba u novoj disciplini i meni je drago što možemo da mu izađemo u susret. Bitan je i podatak što je Darko iz RS i nekako je najnormalnije da dođe da vesla za reprezentaciju Srbije, a mi ćemo mu pružiti podršku kako bi mogao da napreduje, a bilo bi odlično kada bismo i u divljim vodama imali predstavnike na Olimpijskim igrama, prvi put od nestanka bivše Jugoslavije“, kazao je Nešović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.