Bisera Turković otvoreno i javno o prijetnjama visokom predstavniku Christianu Schmidtu u Banja Luci: “Šokantne poruke sa demonstracija”

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oštro je osudila prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu izrečene na današnjem skupu u Banjaluci.

“Šokantne poruke sa demonstracija u Banja Luci! Apsolutno su neprihvatljive prijetnje visokom predstavniku”, napisala je Turković na zvaničnom Facebook nalogu.

Dodala je kako je “krajnje vrijeme da se zaustavi opasna radikalizacija BiH i regiona po matrici iz Ukrajine”, te još jednom iskazala podršku radu OHR-a i visokog predstavnika u BiH.

Podsjetimo, u Banjaluci je danas održan skup “Sloboda” koji je formalno organizirala Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS. Skup su podržali predstavnici vlasti ovog entiteta.

Na skupu su upućene prijetnje visokom predstavniku, na šta ni prisutni predstavnici vlasti nisu reagovali.

Skupina harmonikaša, kako se može vidjeti na videu N1, pjevala je: “O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama”.

Tokom skandalozne pjesme Dodik i entitetska predsjednica Željka Cvijanović su se smiješili.

Potom je, podsjetimo, Milorad Dodik u izjavama za medije naveo kako je ponosan na skup jer “nije izrečena nijedna uvredljiva riječ”.

Dodik je ipak “zakitio” harmonikaša koji je svirao skandaloznu pjesmu o visokom predstavniku Christianu Schmidtu i to dokazuje da je u velikoj zabludi ili glumi.

Što je mnogo izglednije.

U tekstu ispod saznajte više…

ČITAJTE I OVO: Pojavio se skandalozni snimak iz Banja Luke: Milorad Dodik tokom pjesme protiv Christiana Schmidta “okitio” harmonikaša

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.