Bitno za sve putnike: Velike gužve na granici BiH, pročitajte najnovije informacije sa terena

Posljednje Vijesti

Pročitajte najnovije informacije iz BIHAMK-a o stanju na putevima i graničnim prelazima u BiH.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Deleuša, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Zupci, Klobuk, Hum, Doljani, Bijača, Gabela Polje i Bosanski Brod, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Ivanica, Kamensko, Prisika, Izačić, Velika Kladuša, Orašje, Gradina, Osoje, Gorica i Neum 1.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Leave your vote