Bivši član Arsenala nova akvizicija Veleža?

Nakon upaljenih motora u ponedjeljak izabranici Amara Osima su počeli da ozbiljnijim treninzima. U jutarnjim satima na programu je rad u teretani, a popodne trening s loptom.

U prvih nekoliko dana priprema Rođeni će trenirati na svom stadionu, poslije čega odlaze na Kupres, a prva utakmica je već u nedjelju kad će na Bilinom polju gostovati Čeliku.

Novi trener Amar Osim na okupu ima gro ekipe. S obzirom da i ambicije rastu sigurno su potrebna i pojačanja. Potencijalno pojačanje je stiglo u utorak.

Kako SportSport.ba saznaje sa Rođenim je prvi trening obavio Ismaila Diallo, 20-godišnji Englez koji igra u ofanzivnom dijelu tima.

Na prvom treningu Diallo je izgledao sasvim korektno, a prema svemu sudeći bit će korišten na pozicijama krilnih napadača.

Svakako Diallo mora “položiti” i kod Amara Osima nakon čega će se donijeti odluka da li će potpisati i ugovor sa osvajačem Kupa.

Radi se o bivšem omladincu Arsenala koji je do prošle godine bio član U23 ekipe Burnleya. Ima i upisanih nekoliko nastupa u Premiershipu za juniore.

Posljednji klub mu je bio niželigaš Hastings United koji se inače takmiči u sedmom i osmom rangu engleskog fudbala. Prije toga je igrao za Lancing koji je također niželigaš.

Inače, Velež je do sada predstavio jedno pojačanje. U pitanju je dosadašnji fudbaler Radnika Đorđe Pantelić. Sigurno je za očekivati pojačanja i narednom periodu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.