Bivši fudbalski reprezentativac Edin Višća pričao Turcima o ratnim strahotama u BiH: S majkom sam se krio u planinama

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća odgovarao je na pitanja navijača i tu je otkrio brojne zanimljivosti iz karijere i privatnog života.

TRT Spor je objavio odgovore Edina Višće na pitanja fanova nakon što bosanskohercegovački nogometaš igra još jednu fantastičnu sezonu u Turskoj i nadomak je nove titule prvaka, ovoga puta s Trabzonsporom.

Jedno od pitanja navijača vezano je za ratne strahote u BiH koje je Višća preživio kao dječak.

“To je bio najteži period u mom životu. Bio sam s majkom, bratom i sestrom smješten u selu i sjećam se trenutaka koji me uznemiruju i dan danas. Bombe su padale iz aviona svakog dana i ja sam se krio u planinama s majkom. To su bili najteži trenuci u životu”, otkrio je Višća.

Fanove je zanimalo koji mu je najvažniji pogodak u karijeri. Poručio je da je to onaj za pobjedu protiv Galatasaraya po dolasku u Trabzon.
“Osjećao sam se nevjerovatno sretnim jer je meč okrenut s poraza na pobjedu. Bila je to nevjerovatna stvar. Taj gol će definitivno ostati zapamćen do kraja mog života”, poručio je krilni ofanzivac.

Višća već 11 godina živi i igra u Turskoj. Kaže da mu se nije bio problem prilagoditi jer je kultura i ishrana u Turskoj gotovo identična kao u BiH.

“Kultura je 90 posto ista kao u BiH. Kada dođete u BiH, vidjet ćete istu kulturu i gradove. Uvijek kažemo da smo bratske zemlje. Sviđa mi se sve ovdje, pa tako i hrana. Nema razlike. Pozivam sve igrače Trabzona, kao i navijače, da dođu u BiH nakon kraja sezone. Ovdje se osjećam kao u BiH”, dodao je bh. nogometaš.

Objasnio je šta ga još podsjeća na BiH u Turskoj nakon što je preselio iz Istanbula, u kojem je živio 11 godina, u Trabzon.
“Nije bilo lako promijeniti grad nakon 11 godina, ali svi u Trabzonu su mi pomogli. Vrlo sam sretan danas. Narod u Trabzonu je ambiciozan kao i u Bosni i zaista se ovdje osjećam kao kod kuće”, zaključio je Višća.

Nakon što je sa Željezničarom osvojio Premijer ligu i Kup BiH, Višća je postao i prvak Turske sa Bašakšehirom. I ove godine će doći do trofeja s Trabzonom jer njegov tim ima čak 15 bodova više od drugoplasiranog Konyaspora.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.