Bivši ministar vanjskih poslova BiH Crnadak ne krije ljutnju: “Milorad Dodik je Bošnjacima prepustio MVP BiH jer tamo nema milionskih muljanja”

Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova Bonse i Hercegovine, kazao je danas kako je člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik glasao da Sven Alkalaj bude ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama.

Crnadak je naveo kako je dužan da “upozna javnost Republike Srpske da je Sven Alkalaj ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama samo zato što je za njega glasao Milorad Dodik i da on nikada ne bi bio ambasador da nije dobio podršku od člana Predsjedništva BiH”.

Crnadak kaže da zbog toga Dodik snosi apsolutnu odgovornost za današnje glasanje Svena Alkalaja u UN-u, kao i za druge njegove aktivnosti.

“Pored toga, Dodik i SNSD vrlo dobro znaju ko je Sven Alkalaj, jer je on bio ministar inostranih poslova kojim je predsjedavao Nikola Špirić i koji je sa njim imao odličnu saradnju”, dodao je Crnadak.

Zaključio je još kako su “Dodik i SNSD Bošnjacima prepustili spoljnu politiku i Ministarstvo inostranih poslova zato što tamo nema muljanja na milionskim nabavkama i nema ugovora za „Prointer“ i druge režimske kompanije”.

“Zbog toga Republika Srpska trpi ogromnu štetu i nalazi se u najvećoj međunarodnoj izolaciji od svog nastanka. Dodik danas iskazuje naknadnu pamet, koja Republici Srpskoj ne donosi ništa dobro i samo služi da se on i SNSD pokušaju spasiti odgovornosti”, poručio je Igor Crnadak.

Podsjećamo, Dodik je danas u Banjaluci izjavio da Bosna i Hercegovina nije zauzela stav o suspenziji Rusije iz Komiteta za ljudska prava UN, te je današnji stav ambasadora Svena Alkalaja “privatna odluka”.

On je dodao da je ovo “udarac na BiH koju ‘oni’ navodno brane”.

“Neprihvatljivo je da bez stava Predsjedništva bilo ko glasa u UN-u i na to upozoravam već nekoliko puta. Time se degradira pozicija Predsjedništva BiH i ove zemlje”, poručio je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.