Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić tvrdi: “Stanje na sjeveru Kosova posljedica predizbornih interesa Vučića i Kurtija”

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocijenio je da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak “direktna posljedica interesa” koji se tiču predizbornih kampanja premijera Kosova Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi.

“Suština ove situacije je upotrebna vrijednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspjeha Kurtija na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Vučića na parlamentarnim i predsjedničkim u Srbiji”, rekao je on za list Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane neriješeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU izveo Kurti.

“Ne bih upotrijebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogronom. To je sramno i kukavički”, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsjednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi “sebičnim interesima Vučića i Kurtija”.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.