Blokiran saobraćaj i na entitetskoj liniji kod Doboja: Sramotne poruke!

Na međuentitetskoj liniji pristalice predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika danas u 18 sati organizuju proteste, a jedna od lokacija je i Doboj. Blokiran je saobraćaj na entitetskoj liniji, a među prisutnima je i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Brojni sramni natpisi nalaze se u rukama, a neki od njih su transparent na kojem piše ‘Granica postoji’, zatim zastave sa likom Vladimira Putina…

Zastupnik SP-a u NSRS kazao je kako ovo nije skup podrške Miloradu Dodiku već “skup građana RS i Doboja koji izražavaju svoj protest i neslaganja zbgo doluke Tužilaštva BiH da se podigne optužnica protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS”.

“Za nas je to neutemeljeno, besmisleno i potez protiv odluka koji donosi tzv. visoki predstavnik i Tužilaštvo BiH i Ustavni sud BiH kroz koji se optužuju funkcioneri RS koji rade ono što je njihova ustavna i zakonska nadležnost.

Optužuju ih ljudi i institucije koje rade van Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma”, rekao je Todorović.

Podsjetimo, udruženja Srba u FBiH tražili su dozvole za proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH u Sarajevu, što je odbio MUP Kantona Sarajevo.

Naknadno su proteste ‘prebacili’ na entitetsku liniju.

Prvobitni skup ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu trebao je biti skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. Službenog glasnika RS Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica.

Još jednom Dodik na ovakav način pokušava ‘zaštiti’ sebe od krivične odgovornosti i institucija Bosne i Hercegovine.

Istovremeno, protesti su organizovani u Istočnom Sarajevu, Nevesinju i Loparama. Građanima su se u Istočnom Sarajevu pridružili Radovan Višković, Staša Košarac i Ljubiša Ćosić.

Ispred Osnovne škole Priboj u Loparama stigli su autobusi sa građanima koji učestvuju na skupu podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku RS i Milošu Lukiću, v.d. direktoru Službenog glasnika RS koji su se našli na optuženičkoj klupi Tužilaštva BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.