Boban Stojanović o izborima: “Postoji šansa za pad vlasti u Beogradu, ogroman udarac bi bio za SNS, ali…”

Posljednje Vijesti

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da, ako se razmišlja o svrgavanju s vlasti Srpske napredne stranke (SNS), “grupisanje opozicije je već moralo da se desi”, i u nekim aktivnostima prije izbora, kao što su pregovori s vlastima o poboljšanju izbornih uslova uz posredstvo Evropskog parlamenta.

Stojanović je za list „Danas“ izjavio da je „svaki bačeni glas veoma skup za opoziciju“.

„Ako ostane sve kakvo je – opozicija mora da traži novu strategiju za borbu protiv SNS-a, jer na ovakvim izborima promjene nisu moguće. S druge strane, šansa u Beogradu postoji, i pad sa vlasti SNS-a u Beogradu bi bio ogroman udarac za njih“, rekao je Stojanović.

On je dodao da je „greška opozicije što će izgleda dozvoliti da se gradski izbori održe zajedno sa predsjedničkim i prije svega parlamentarnim“.

„Izbori u Beogradu će svakako biti neizvjesni, i postoji šansa da se vlast promijeni, a opozicija prvo mora građanima koji dominantno ne podržavaju SNS vlast u Beogradu da pokaže da su promjene moguće, a to može da se uradi tako što će se oformiti jedan snažan opozicioni politički subjekt, što samo po sebi predstavlja ozbiljno grupisanje, da ne kažem ujedinjenje cijele opozicije“, rekao je Stojanović – prenosi N1.

Leave your vote