Boro Kontić javno osramotio Nikolu Špirića zbog Željka Komšića

Boro Kontić, bh. novinar i direktor Media centra, komentarisao je današnje izjave člana Kolegija Doma naroda PSBiH, Nikole Špirića, koji je govorio o članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

Špirić je, podsjećamo, izjavio da u Banja Luci ne treba obraćati pažnju na Komšićeve izjave, jer postoje ozbiljnije stvari poput gledanja u budućnost.

“Teško je komentarisati dnevne izjave”, poručio je SNSD-ov Nikola Špirić na pitanje kako komentariše izjavu Željka Komšića da će ukoliko ga ne spriječi Međunarodna zajednica to učiniti.

Kontić je poručio javno na Twitteru da, kada bi bilo pravde, Špirić bi odavno trebao biti u pluskvamperfektu.

– “Imamo mi ozbiljnih stvari da se bavimo, da gledamo u budućnost, izjavio je danas Nikola Špirić. Nikola Špirić, da je pravde, već bi odavno bio u u pluskvamperfektu. A on o futuru, rekao je Kontić.

Hoće li Dodik, kako neki vjeruju, stati? Ima li, s druge strane, država BiH snage i instrumenata na odgovor na de facto pokušaj urušavanja ustavno-pravnog poretka i države?

“Neće stati. On je spreman žrtvovati živote nevinih ljudi kako bi ostvario svoje ciljeve. U to ga snažno guraju svi oni koji nemaju dobre namjere prema Bosni i Hercegovini, a i oni koji se lažno izdaju za prijatelje ove države, kupuju mu vrijeme i otvaraju prostor za djelovanje. I ove najave posjeta, poput Orbanove, samo su kupovina vremena i zamajavanje javnosti. Najavljuju nam se neučtivi gosti u kuću kojoj prijeti požar, i to ne da bi ga gasili, nego da bi se mi s njima bavili”, kazao je nedavno Komšić.

VEZANI TEKST: Nikola Špirić poslao svoju poruku: “Željko Komšić neće biti dio budućnosti gdje će se odlučivati na bazi kompromisa”

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.