Boro Kontić “potopio Laktašenka”: Kada je Korać diplomirao psihologiju, Dodik još uvijek nije bio upisao Poljoprivrednu školu

Nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a oštro reagovao na izjave srbijanskog političara Žarka Koraća, oglasio se novinar Boro Kontić.

Dodik je, između ostalog, rekao da je “pritisnut godinama mrzilačkom strašću prema RS“.

Kontić je stao u odbranu Koraća te je napisao na Twitteru:

– Prof. Žarko Korać je 1970. u Beogradu diplomirao Psihologiju. Milorad Dodik još uvijek nije upisao Poljoprovrednu školu, smjer prerada mesa. Ali, 2021. dao je dijagnozu “Korać je godinama pritisnut mržilačkom strašću”. Aferim psihologijo! Aferim prerado mesa. Merhaba nauko!

Podsjećamo, Korać je govorio o Dodiku, Aleksandru Vučiću, “srpskom svetu”, stanju u Crnoj Gori…

-Za Danas.rs napisao sam tekst u kojem sam argumentima i zdravorazumski doveo u pitanje izvještaj o Srebrenici u režiji Dodikove komisije. A to što Dodik priča, vrijeđa, ma to me ne dotiče. On je svakako u završnici svoje političke karijere, nema gradonačelnika Banje Luke, izgubio je od mladog pročetnika – kaže Korać.

Korać je odlično upoznat sa Dodikovom blokadom rada državnih organa i napada na visokog predstavnika u BiH.

-Dodik tim napadima na visokog predstavnika mobiliše ljude oko sebe, želi stvoriti front sa opozicionim strankama kao da je ugrožen RS, kao da ovisi samo o njemu.

VEZANI ČLANAK: Milorad Dodik reagovao na žestoke poruke koje je dobio iz Beograda: “Veliki broj Srba osuđen dok to nije slučaj sa Bošnjacima”

-Pazite, Dodik je jednostavno rečeno dosadio ljudima, u ovu priču uvukao je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je osvjedočeni nacionalista. Ljudi moraju znati, Drina je uvijek bila granica između Srbije i BiH. I kad je Srbija bila kraljevina i kneževina. To je tako, sviđalo se nekome ili ne. E sad, pitanje je kad padne Dodik, a past će, ko će doći poslije njega. Mi smo u Srbiji rušili Borisa Tadića, pa dobili Vučića – podsjeća Korać.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.