Bosanac Alen Đurbuzović obrće milione i postiže fanastičan uspjeh u Americi, nevjerovatna je njegova priča

Sarajlija Alen Đurbuzović sa partnerima u Teksasu dobio preko 140 miliona američkih dolara investicijskog kapitala (skoro 280 miliona maraka) za Atmosphere TV stream kompaniju u kojoj su suosnivači.

Njega nam je u svojoj najnovijoj priči predstavio Edhem Čustović, osnivač Bh Futures Foundation sa željom da ovaj uspješni poduzetnik iduće godine govori na Futures Leaders Summit.

“Forbes magazin redovno objavljuje spisak kompanija koje su pokupile veliki investicioni kapital i jurišaju prema statusu “jednoroga” (novi kompanija koja se procjenjuje na više od milijardu dolara vrijednosti i u privatnom je vlasništvu).

Osmu godinu zaredom, Forbes se udružio sa TrueBridge Capitalom kako bi potražio 25 startupa u SAD koji će najvjerovatnije postati jednorozi.

Njihov rekord predikcije je zaista impresivan: od 175 kompanija koje su tokom godina bile na ovoj listi, 116 su postali jednorozi; 22 akvizirane, a 9 je izašlo na berzu prije nego što je dostiglo cilj. Samo 5 ih implodiralo ili ugašeno!

Ko je Alen Đurbuzović? Alen je Sarajlija koji je studirao u Drugoj sarajevskoj gimnaziji (poznata po tome što su njeni studenti neki od najboljih bosanskohercegovačkih matematičara, naučnika i inženjera).

Ubrzo nakon rata završio je u Kaliforniji gdje je diplomirao na Kalifornijskom univerzitetu Santa Barbara. Radio je u Kaliforniji više od decenije prije nego što se preselio u Austin u Teksasu.

Tu je krenula njegova karijera kao dio Chive Media Group, multiplatformske kompanije za digitalne medije i e-trgovinu. Tu je postao partner i izvršni tehnološki direktor.2018 godine je suosnovao Atmosphere TV.

U 2021 suosnovao je drugu kompaniju iz Chivea, Project Venkman, kompaniju lojalnosti Web3. Udružimo se s vodećim svjetskim brendovima i poznatim ličnostima kako bismo transformirali programe nagrađivanja u stvarnu korisnost.

Šta je Atmosphere TV? Atmosphere je vodeći svjetski streaming TV servis za kompanije, koji nudi originalne, audio-opcione TV kanale.

Za svaki posao i raspoloženje postoji kanal. Atmosphere TV kanali popunjavaju prazninu za preduzeća u svijetu u kojem dominira linearna kablovska televizija pogodna za gledanje kod kuće.

Nijedan kablovski operater nije riješio potrebu za TV programima koji ne zahtjevaju zvuk ili ljubav prema sportu da biste uživali.

Preduzeća sada mogu voditi vlastite marketinške promocije kako unutar svojih mjesta tako i izvan njih korištenjem Atmosphere Ads-a i održavati sadržaj svježim s prilagođenim listama za reprodukciju!

Alen je nevjerovatan poduzetnik i nadam se da ćemo ga imati za glavnog govornika na Futures Leaders Summit sljedeće godine”, naveo je Čustović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.