Bosanac Edin Hasanović kao beba s majkom otišao u Njemačku, a sada je zvijezda popularnog Netflixovog filma “All Quiet on the Western Front”

Glumac Edin Hasanović zvijezda je filma “All Quiet on the Western Front”, koji je trenutno među najpopularnijim na Netflixu.

Režirao ga je Edward Berger, a govori o strahotama kroz koje prolazi mladi njemački vojnici koji su se morali boriti na Zapadnom frontu tokom Prvog svjetskog rata.

“All Quiet on the Western Front” snimljen je prema istoimenom bestselleru Ericha Maria Remarquea. Hasanović glumi Tjadena Stackfleeta.

Film je premijerno prikazan 12. septembra na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Njemački je kandidat za Oscara za najbolji strani igrani film. Na Netflixu je objavljen 28. oktobra.

Podsjećamo, Edin je rođen u BiH 1992. godine, a kao beba je s majkom otišao u Njemačku, gdje je glumio u brojnim serijama i filmovima, među kojima su: “You Are Wanted”, “Only God Can Judge Me”, “Familie Braun”, “Skylines” itd.

Prije šest godina je osvojio nagradu Zlatna kamera za najboljeg mladog glumca. Ceremonija je održana u Hamburgu – javlja Klix.

“Mama me je 1992. dovela iz Bosne u najtežim okolnostima i pitam se koliko ljudi koji sada dolaze u našu zemlju također imaju potencijal da se ovdje popnu kao režiseri ili glumci”, kazao je i dodao na bosanskom:

“Mama, evo ga, volim te najviše na svijetu”.

Pogledajte trailer za film.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.