Bosanac Emir Alibašić pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasnici: “Svaka mu čast, to su mi bile pare za kiriju i račune”

Sarajlija Emir Alibašić, na putu za posao, pronašao je novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac i vratio ga vlasnici.

U vremenu kada je svaka marka važna, Alibašić se nije ni sekunde premišljao. Otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM, kontaktirao vlasnicu i uradio dobro djelo.

Alibašić je rekao da se sve desilo u Buća Potoku, u blizini Ataco firme, u kojoj radi kao trgovački putnik.

“Vidio sam da se na cesti nalazi novčanik. Bila je velika gužva u saobraćaju, izašao sam i uzeo novčanik. Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio prazan novčanik.

Samo sam ga nakratko otvorio i vidio da ima novca u njemu. Imao sam mnogo poslovnih obaveza, a čim sam našao vremena opet sam ga prerovio kako bih pokušao naći kontakt vlasnika koji je izgubio novčanik”, kazao je Alibašić za Avaz.

Našao je ličnu kartu na ime Almera Kahrović iz Novog Pazara.

“Tu su bili neki računi, ali nisu bili na njeno ime, tako da nisam bio siguran šta je u pitanju. Tražeći po ostalim papirima naletio sam na broj. Ukucao sam broj na Viberu i prikazalo mi je njeno ime.

Nazvao sam gospođu, predstavio se i pitao sam je li ona izgubila novčanik s dokumentima i novcem. Drhtavim glasom mi je rekla da je to njen novčanik.

Poručio sam joj da ne brine, da ima novca u njemu i da čak nisam ni brojao koliko. Ona mi je rekla da ima 490 KM kojima je trebala platiti račune – rekao je Alibašić.

Lijepo se ponio prema meni

Vlasnica novčanika, Almera Kahrović za “Avaz” je kazala da nije mogla vjerovati da još postoji dobrih ljudi.

“Bila sam zabrinuta jer sam izgubila novac, to su mi bile pare za kiriju koju sam morala uplatiti, te za račune.

U šoku sam bila, samohrana sam majka i u težoj socijalnoj situaciji. Njemu svaka čast što se lijepo ponio prema meni – kazala je Kahrović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.