Bosanac Irnad Tahirović se hrabro iz inostranstva vratio u domovinu, u rodnom gradu je pokrenuo biznis, ovo je njegova priča…

Cazinjanin Irnad Tahirović od osnovne škole na različite načine radi u ugostiteljstvu.

Od prvog džeparca koji je zaradio kao dječak radeći u kafiću prešao je dug put i danas je ponosni vlasnik prvog pubu u rodnom gradu.

Ugostiteljstvo je odmah zavolio i izabrao za buduće zanimanje, tako da je završio i Srednju turističku školu u Cazinu, a praksu je obavljao u porodičnom restoranu u centru grada.

Nakon srednje škole upisao je Fakultet za turizam i ugostiteljstvo u Banja Luci.

Školovanje je planirao nastaviti u Švicarskoj, no nije, jer je po dolasku u ovu zemlju odmah počeo da radi, tako da se morao vratiti u BiH – javlja Faktor.

U domovinu se vratio 2008. godine kada je se i oženio. Vratio je se i ugostiteljskom poslu jer je oduvijek volio kontakt i komunikaciju sa ljudima.

– Kada se otvorio tržni centar Ljiljan, iznajmio sam prostor i počeo raditi zajedno sa dva prijatelja.

Naš lokal je bio najbolji u to vrijeme, imali smo zabave, svirala su dva benda, a žurke su se održavale do sedam sati ujutru.

Dolazili su nam gosti svih generacija, od 7 do 77. Taj lokal, koji sam nazvao Captain Morgan, već deset godina radi najbolje u cijelom Cazinu.

Najbolje smo radili prije korone, a poslije smo, kao i svi doživjeli stagnaciju. Potom mi je prijatelj dao ideju da na izlazu iz grada uzmem prostor i napravim kafić.

Ja sam rekao da će to biti prvi pub u gradu – kaže Irnad Tahirović.

– Volim pub, tu atmosferu, hranu, ukus piva. Dva – tri mjeseca je trajalo uređivanje puba.
Postigli smo dogovor i sa dobavljačima piva, tako da Cazinjani sada imaju priliku da uživaju u brendovima piva koji ranije nisu bili kod nas u ponudi.

Imamo četiri vrste točenog piva, te deset vrsta flaširanog piva. Imamo sva piva Carlsberg grupacije, tamno, svijetlo, pšenično, Tuborg, Carlsberg, Pan, Grimbergen…

Kada je hrana u pitanju, u ponudi imamo svu tu „pubovsku“ hranu – burgere, nuggetse, girice, krompiriće, kobasice. Kapacitet prostora je oko 200 ljudi.

U narednom periodu imamo dogovorene nastupe nekoliko bendova iz Sarajeva, Banja Luke, Prijedora, a dolaziće i bendovi iz regiona da sviraju kod nas – govori poznati cazinski ugostitelj.

Svečano otvorenje puba je nedavno upriličeno, a gosti su uživali i otišli kućama sa pozitivnim utiscima.

– Prema reakcijama se može vidjeti koliko su ljudi sretni.

Neki gosti su nam rekli da smo ih vratili u vrijeme od prije 20 godina i bili su oduševljeni atmosferom.

Važno je napomenuti da je naš pub možda jedino mjesto u gradu za ljubitelje rocka, jer narodnu muziku, koja je zavladala kafićima, ne puštamo – kaže Tahirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.