Bosanac Mak Medović zvijezda je TikToka, a živi u Los Angelesu, sada je veoma otvoreno podijelio svoja iskustva: “Većinom pričam o svom iskustvu izbjeglice… Morao sam vrlo brzo odrasti”

Glumac Mirza Mak Medović, porijeklom iz Zvornika, a s adresom u Los Angelesu, za kratko vrijeme postao je TikTok zvijezda, čiji je tok-šou sakupio više od pet miliona pregleda.

Za „Avaz“ otkriva kako je došao na ideju pokrenuti ovaj projekt u kojem je otvorio svoju dušu i tako dotakao brojnu publiku.

Dajem savjete

“Mnogi su mi rekli da imam interesantan glas, a ja uživam da pričam. Prijatelji su mi govorili da pokrenem tok-šou, da ljudima dajem savjete, podijelim svoju priču – rekao nam je Medović.

Glumac ističe da želi dokazati ljudima da u njemu ima više od samog izgleda te da teži ka tome da ga vide u nekoj drugoj dimenziji, s mnogo više suštine.

“Uspjeh me mnogo iznenadio, jer sve se desilo vrlo brzo, u roku od nekoliko mjeseci. Imam 62.000 pratilaca i više od pet miliona pregleda. Većinom pričam o svom iskustvu izbjeglice… Morao sam vrlo brzo odrasti.

Ne želim da zvučim kao filozof, nego dajem svoje mišljenje, poput svog iskustva, ali ljudi uglavnom uživaju u mojim pričama, a i teme su vrlo različite.

Najviše mi je značilo i dalo satisfakciju kada mi je jedna osoba komentirala da sam spriječio njeno samoubistvo, to zaista nisam očekivao i tada sam saznao da tu ima nešto više od mog glasa – istakao je glumac.

Duže priče

Mak planira nastaviti raditi na koncepciji svog šoua te otkriva da će početi dovoditi i goste.

“Počeo sam poput velikih formata, napravio sam podcast na Spotifyu, Appleu i radijskim aplikacijama, gdje sada imam audioepizode od dvadesetak minuta. Mnogi su komentirali da žele duže priče, s više detalja – kazao je Mak.

Nije zaboravio maternji jezik i njime se i dalje odlično služi, uprkos tome što je skoro cijeli život u Americi.

Za kraj kaže da će rodni Zvornik i Bosnu i Hercegovinu najvjerovatnije posjetiti ovog ljeta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.