Bosanac se vratio iz Chicaga u Sarajevo, a odmah na aerodromu ga je dočekalo neugodno iznenađenje, šokiran je: Taksista mu s aerodroma naplatio 25 KM za vožnju od četiri kilometra

Bh. bloger Mirza Mustafagić vratio se iz Chicaga u Sarajevo, a odmah na aerodromu ga je dočekalo neugodno iznenađenje koje je podijelio na svom Instagramu profilu koji prati preko 60 hiljada ljudi.

Naime, Mirza je objasnio da mu se žurilo jer je htio izbjeći poslijepodnevnu gužvu u gradu, te je odlučio uzeti taksi na aerodromu.

“Taksist mi je odmah rekao, ali kretenski, moram reći ono baš kretenski: ‘Eh, od ovog vikenda smo odlučili da povećamo cijene'”, ispričao je Mirza i otkrio da mu je od aerodroma do naselja Švrakino, koje je udaljeno neka 4 kilometra, naplatio 25 KM.

“Već mi je pun inboks sličnih iskustava. Još vide da sam ja domaći, pa mi gule kožu s leđa, mogu misliti šta rade turistima. Manje sam plaćao taksi u Chicagu”, dodao je on, prenosi Klix..

“Ova država je pakao”, zaključio je Mirza i dodao da su taksisti, posebno sarajevski, “najveći prevaranti”.

Podsjećamo, građani su se i ranije žalili na usluge taksi prijevoza, a one se posebno odnose na taksiste koji su stacionirani na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Poznato je, naime, da taksisti koji su stacionirani na toj lokaciji imaju “posebnu tarifu” po kojoj naplaćuju svoje usluge.

Ona podrazumijeva da će putnik istu kilometražu koju bi platio da je taksi uzeo bilo gdje drugo u gradu, od aerodroma platiti bar tri-četiri puta više.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.