Bosansko poštenje u Njemačkoj: Priča kao iz rubrike vjerovali ili ne – ali je istinita

Prošle godine, nekako u isto vrijeme, društvene mreže su prenosile priču o mladim Bosancima koji rade u Njemačkoj i slučajno su našli novčanik sa dokumentima i 3.500 eura i sve to istog dana su donijeli vlasnici na kućnu adresu. Tada je objavljeno da su Fajko Karahasanović iz Konjević Polja i Jusuf Osmanović iz Hranče u opštini Bratunac, a koji danas rade u gradu Nürnberg, pronašli novčanik u pekari s dokumentima i novcem.

U novčaniku je bilo oko 3.500€. Naravno, pronašli su vlasnicu i vratili izgubljeni novčanik s dokumentima i novcem.

“Malo je primjera da bi ovako neko postupio, mnogi bi uzeli pare, a novčanik bacili al’ naši momci nisu takvi.

Respekt za vas!!! Gdje god da odemo pokazujemo obraz i odgoj koji smo ponijeli od kuće…”, bio je samo jedan o bezbroj komentara.

Nevjerovatno, ali u isto vrijeme kao i prošle godine, ponovila se ista situacija Fajki koji i danas danas igra fudbal u Njemačkoj, ali i radi u pekari.

Gotovo na istom mjestu, kao i prošle godine, u pekari gdje radi, našao je novčanik sa novcem i dokumentima.

I ne bi to bilo ni tako čudno da kada je otvorio novčanik i on nije bio zaprepašten vidjevši na fotografiji lične karte poznato lice.

Bio je to novčanik i dokumenta gospođe Reich one iste čiji novčanik je našao gotovo u isto vijeme i na istom mjestu prošle godine.

“Naravno i ovog puta sam, bez imalo razmišljanja nakon završetka posla, novčanik odnio na kućnu adresu i dao ga iznenađenoj i obradovanoj gospođi.

Ona me ljubazno primila i dugo se zahvaljivala”, kaže Fajko za N1.

Gđa Reich ima 85 godina i živi sama i sigurno će do kraja života pamtiti mladog Bosanca koji joj je dva puta vraćao izgubljeni novčanik.

Fajko je još jednom pokazao kakav je čovjek i da mu je poštenje iznad svega, a o njegovom karakteru govori i primjer da staro društvo iz kluba u Srebrenici nije zaboravio i nekoliko puta je za bivše saigarče donirao vrhunsku sportsku opremu kupljenu svojim teško zarađenim novcem.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.