Bosanskohercegovačka dijaspora uoči blagdana pohrlila ka BiH: Na sjevernoj granici države kilometarske kolone

Reporter portala Klix.ba javlja da je na sjeveru države, na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u državu ogromna gužva te se stvara kilometarska kolona vozila.

Oko 10 sati kolona vozila na ulazu u BiH bila je dugačka oko četiri kilometra, što znači da bi do kraja dana gužve mogle biti samo veće. Naime, uoči blagdana Uskrsa koji je u nedjelju evidentno je da je dijaspora iz naše zemlje pohrlila ka domovini gdje žele provesti nekoliko slobodnih dana.

Reporter Klix.ba javlja da se najčešće mogu vidjeti automobili sa registarskim oznakama iz Njemačka, Švicarske, Austrije, Poljske, Italije i Slovenije.

Iz BIHAMK-a su jutros saopćili da očekuju pojačan promet vozila na ulazu u BiH, a posebno na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

S obzirom na trenutno stanje koje smo zatekli na granici Bosanska Gradiška do kraja dana se može očekivati gužva i kilometarske kolone i na brojnim drugim prijelazima. Stoga se putnicima savjetuje da dobro planiraju svoj put i da budu strpljivi.

S druge strane na izlazu iz BiH nema gužve niti dužih zadržavanja na graničnim prijelazima.

Ovakve gužve na graničnim prijelazima već su tradicionalne u periodu praznika, kada veliki broj građana porijeklom iz naše zemlje slobodne dane koristi za posjetu BiH. To ujedno znači i više finansijskog prometa u BiH, s obzirom da je dijaspora značajan potrošač tokom odmora u domovini.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.