Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj više nemaju nikakve sumnje, javno su to podcrtali: Žele Mijatovićevu kandidaturu za Predsjedništvo

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj su se pismenim putem pismom obratila potpredsjedniku SDP -a Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz RS -a.

Bilo bi to prvi put od rata da se iz RS-a za najvišu državnu funkciju kandiduje Srbin koji s ponosom ističe da je Bosanac i Hercegovac.

Pismo iz Švedske prenosimo u cijelosti.

“Želimo kao prvo da Vam se zahvalimo na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a u cilju mobilizacije bosansko-hercegovačke dijaspore pred naredne Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Vaši nastupi i aktivnosti, zajedno sa ostalim kolegama iz Pokreta za domovinu, na promociji građanske države Bosne i Hercegovine, rušenju tabua i zidova nerazumijevanja među ljudima i pravilnom informisanju naišli su na duboko razumijevanje naših građana u Kraljevini Švedskoj.

Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine, prenosi NAP.

Danas smo više nego ubijeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji je vole, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.

S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.